یا زهرا (سلام الله علیها)

سلامی کویری از دریای بیکران ایران
  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

نتیجه گیری ولایت ولایت مداری حضرت زهرا(س)

09 تیر 1394 توسط نظري

نتیجه گیری:
ما انسانها به علت بعد جسمانی و نیاز روحی به مسئله ی ولایت در زمین احتیاج به ولایت فردی داریم که می تواند نیاز های ما را تا حدودی برطرف کند. می دانیم که پیامبران و ائمه ودر زمان غیبت نیز نائب ایشان یعنی فقیه جامع الشرایط می تواند این موضوع خطیر را به عهده بگیرد و وظیفه ی ما نیز ولایت مداری است.که نمونه ی بارز و الگوی نمونه در این زمینه، ولایت مداری حضرت زهرا (س) است. ما انسانها موظفیم نمونه ی بارز ولایت در روی زمین را مورد حمایت قرار دهیم، دفاع از ولایت و حمایت از ولایت باید در سرلوحه ی زندگی ما قرار گیرد.
بزرگان و فقهای بسیاری نیز به نکته ی ولایت مداری در زمان غیبت اشاره کردند از جمله آیت الله کرکی،آقای نراقی و صاحب کتاب جواهر و… پس وظیفه ی ماست که این موضوع مهم و اساسی را در جامعه تبیین کنیم و از آن دفاع کنیم و نکته ی مهم اینکه آن را به جوانان و نسل آینده نیز انتقال دهیم.

 نظر دهید »

امام خمینی و شخصیت حضرت زهرا(س)

09 تیر 1394 توسط نظري

امام خمینی و شخصیت حضرت زهرا(س)
نقش حضرت زهرا (س) به عنوان همسر در زندگی امام علی(ع) و در زندگی پیامبر به عنوان دختر.
پیر فرزانه انقلاب درباره ی شخصیت والای فاطمه(س) می فرمایند:«زنان مسلمان در زندگی شخصی، اجتماعی و خانوادگی خود باید زندگی حضرت زهرا (س) را از جهت خردمندی، فرزانگی و عقل و معرفت الگو و سر مشق خود قراردهند و از بعد عبادت، مجاهدت، حضور در صحنه ی تصمیم گیری های عظیم اجتماعی، خانه داری، همسرداری و تربیت فرزندان صالح از زهرای اطهر(س) پیروی کنند زیرا زندگی آن بانوی بزرگ اسلام نشان می دهد که زن مسلمان برای ورود در صحنه ی سیاست و سپردن کار و تلاش و نیز ایفای نقش فعال در جامعه همراه با تحصیل عبادت همسرداری و تربیت فرزندان می توان پیرو فاطمه زهرا(س) باشد و دخت پیامبر عظیم الشأن الهی را الگوی خود قرار دهد.

 نظر دهید »

شیوه های مبارزاتی حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت

09 تیر 1394 توسط نظري

شیوه های مبارزاتی حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت
فاطمه زهرا (س)دردفاع از ولایت به ازدست دادن موقعیت ظاهری امیرالمؤمنین(ع) در مسئله ی خلافت نمی اندیشیدند مگر خلافت و پست و مقام ظاهری چه تأثیری در زندگی رفاهی و مادی این خانواده داشت.
حضرت فاطمه(س) به امانتی الهی می اندیشید که در غدیر خم رسماً به عهده امیرالمؤمنین(ع) و خاندانش واگذار شده بود، وی نگران اداء امانتی و در پی انجام وظیفه ی دینی و شرعی اش بود و برای باز گردانیدن خلافت به مسیر اصلی اش از همان روزهای آغازین، مبارزه ی مسالمت جویانه ای را آغاز کرد.
وی در این راه ازدو جنبه مبارزات خویش را آغاز کرد. از یک طرف با روشنگری ها و بیان حقایق مردم را بیدار و هوشیار نمود و از طرف دیگر، خطرات بزرگی را که اسلام و مسلمانان را تهدید می کرد گوشزد کرد در حقیقت راهکار مبارزاتی حضرت مقابله با تبلیغات دشمن و بصیرت دادن مسلمانان از گذشته و یادآوری آن چه اتفاق افتاده، و آنچه در حال وقوع می باشد بوده است.
بنابر این با شروع راهکارمبارزاتی حضرت زهرا(س) بدون تردید حقانیت و مظلومیت امیرالمؤمنین علی(ع) حتی برای نزدیکترین دوستانش اینچنین اثبات نمی شد و بسیاری از حقایق برای همیشه در هاله ای از ابهام باقی می ماند همچنین چهره ی مخالفان این گونه برای کسی جز معصومین(ع) بر ملا نمی شد و آنان می توانستند با تبلیغات، چهره ای وارونه از آن مقطع تاریخی به تصویر بکشد. بنابر این در این میان حضرت زهرا(س) به خوبی عمق توهین و جسارت نسبت به پیامبر(ص) و خاندانش را تبیین و روشنگری نماید.
حضرت زهرا(س) برای دفاع از حق ولایت از شیوه های مختلفی بهره برده است که عبارتند از:
1. بسیج نیروها و تشکیل هسته های مقاومت:
حضرت زهرا(س) وقتی می دید که همه ی مسلمانها اعم از مهاجر و انصار در خواب غفلت فرو رفته اند و از موضوع بسیار مهمی همچون ولایت که رسول خدا(ص)در غدیر خم آنرا استحکام بخشیده است فاصله گرفته اند، به تنهایی تصمیم به قیام و مبارزه گرفت اشاره به داستان که حضرت زهرا(س) به همراه حضرت علی(ع) و حسنین(ع) به خانه ی مهاجر و انصار می رفتند که به دلیل از یاد مطلب از آوردن آن خود داری می کنیم.
2. دفاع با استدلال های روشن عقلی و قرآنی:
حضرت زهرا(س) هنگامی که از راه اول نتیجه ی مطلوب را بدست نیاورد راه دومی را انتخاب کرد و آن ادعای ارث بود تا شاید از این راه بتواند بیسوادی و چهره ی نادرست خلیفه ی مجهول و یا کذب طرفداران او را بر همگان آشکار و هویدا سازد و این خود شاید عاملی باشد بر آگاهی و رشد فکری مردم تا اینکه قیام کنند.
کودتاگران سقیفه با هدف محاصره اقتصادی حضرت زهرا(س) سرزمین فدک که پیامبر به دخترش بخشیده بود را غصب کردند و برای توجیه عمل خود و فریب افکار عمومی حدیث جعل کردند. اما حضرت زهرا(س) که در تاریخ ضبط است طی مناظره ای با ابوبکر و هوادارنش پاسخ کوبنده ای به آنان داد و آنها را به زانو درآورد، ولی این تسلیم و فریب ظاهری بود و در نهایت عمر با پاره کردن نامه ای که خلیفه نوشته بود پاسخ آن حضرت را داد.
3. تبلیغات دینی وآگاه کردن مردم:
حضرت زهرا(س) وقتی در بستر بیماری افتادند، وقت را غنیمت شمرده تا با تبلیغات دینی از عیادت کنندگان و با تزریق داروی بیداری و آگاهی در وجدان مرده ی آنان، شاید به خود بیایند و در راستای تحقق حکومت اسلامی و دفاع از حق ولایت حرکت نمایند در حقیقت ایشان مبارزه منطقی را شروع کردند. از اینرو به هر کسی اجازه ی ملاقات و عیادت نمی دادند از جمله ابوبکر و عمر بودند ولی آنان می کوشیدند با حضرت عیادت کنند تا هر گونه تبلیغات مسمومی را که از غصب خلافت و فدک علیه آنان به وجود آمده بود خنثی گردانند اما حضرت از توطئه ی آنان آگاه و با عیادت آنان سخت مخالفت کرد.
4. گریه های حضرت زهرا(س):
حضرت زهرا(س) وقتی از سه راه طی شده نتوانست مردم را بیدار کند و آنان را متوجه مسئولیت دینی شان نماید، براساس تفکر و تعقل راه چهارمی را در دفاع از حق ولایت برگزید و آن گریه بر مظلومیت خود و نظام حکومت حق اسلامی بوده است.
حضرت زهرا(س) می خواست ذهن و اندیشه ها را به سوی خود جلب کند و آنان را متوجه حقایق بسازد. او می گریست از آن جهت که حق اسلام و به تبع آن حق امیرالمؤمنین(ع) نا دیده گرفته شده است. سلاح حضرت زهرا(س) در این مبارزه اشک بوده و ولایت ستیزان از گریه های ایشان به ستوه آمدند و تحمل صدای گریه ی ایشان را نداشتند. زیرا حضرت با گریه های خود به امت اسلامی، آگاهی داده و مظلومیت ولایت را بازگو می کردند. بنابر این فلسفه ی اشک ریختن حضرت زهرا(س) را می توان مظلومیت امیرالمؤمنین علی(ع)و غصب خلافت و آینده ی تاریک جهان اسلام بر شمرد.
5. پاسداری از حریم ولایت تا مرز شهادت و وصیت به اخفاء قبر:
سران سقیفه وقتی به این نتیجه رسیدند که وجود علی(ع) و فضائل و مناقب و سازش ناپذیری ایشان استقرار حکومتشان ممکن نخواهد بود، به منزل آن حضرت هجوم بردند تا او را به زور برای بیعت با ابوبکر به مسجد ببرند اما در این حادثه ی جانگداز و غمبار ضرب خوردن حضرت زهرا(س) در پشت درب و آتش زدن درب خانه پیش آمد و صدیقه کبری تا روز شهادت از حریم ولایت دفاع کرد و به حضرت علی(ع) وصیت کردند که مرا شبانه غسل بده و و حنوط نما و کفن کن. شبانه نماز گذار و شبانه بدنم را در میان قبر قرار ده و هیچکس را از مرگ من آگاه نکن و حضرت علی(ع) طبق وصیت آن حضرت عمل کردند.
هدف آن حضرت از این وصیت این بود که می خواست از این راه مردم به خود آیند و بیدار شوند و قیام به حق نمایند تا آن آرزوی دیرینه اش یعنی تشکیل حکومت اسلامی و به تبع آن ولایت امیرالمؤمنین(ع) است، تحقق یابد.
6. الگوی ولایت مداری حضرت زهرا(س) در عصر ظهور:
حضرت مهدی(عج) ادامه دهنده ی راه حضرت زهرا(س) و آینه ی تمام نمای اوست. زیرا اهداف و راه هر دو یکی است.
از طرفی باید دانست ولایت عشق و محبت نیست بلکه لازم به ولایت، عشق و محبت است ولایت یک چینش اجتماعی است و چینش یک نظم همراه با جلو رفتن به سوی کمال انسانی اگر در جامعه مظهر خدا که امام معصوم (ع) است در رأس مخروط جامعه قرار گیرد. جامعه ای ولایی تشکیل می شود که به رفع تمام نیازهای مردم می پردازد پس جریان سقیفه به ما مربوط می شود. زیرا اگر در آن زمان حاکمیت در مسیر امامت و ولایت قرار می گرفت دیگر وضعیت بشر به این شکل نبود. حضرت زهرا(س) به خوبی از آینده ی بشر آگاه بود. لذا به ایستادگی در مقابل جریان ولایت ستیز پرداخت و با آن مبارزه نمود و در این راه از روش های مختلفی که ذکر شد استفاده کرد تا بتواند صدای حقانیت اسلام را به گوش همه ی مسلمانان برساند لذا حکومت مدینه الفاضله حضرت زهرا(س) در زمان ظهور حضرت مهدی(عج) تحقق می یابد.

 نظر دهید »

مسأله شفاعت و ارتباط آن با ولایت و ولایت مداری

09 تیر 1394 توسط نظري

مسأله شفاعت و ارتباط آن با ولایت و ولایت مداری
شفاعت چیزی است که ریشه ی قرآنی و حدیثی داشته و ضرورت مذهب به حساب می آید. بنابر این، یکی از شفعای روز قیامت- آن هم در حد وسیع- حضرت زهرا(س) می باشد. کسی که به خاطر ولایت شوهرش از جان خود گذشته و شفاعت امتی را می کند. امام باقر(ع) می فرمایند:« سوگند به خدا از امت اسلامی کسی باقی نماند مگر افرادی که ولایت علی(ع) را نپذیرفتند و کافر و منافق شدند… شفاعت شوندگان باید واجد شرایط باشند ایمانشان را در دنیا تباه نسازند، حقوق و آبروی مردم را تضییع ننمایند، در عمل به واجبات دینی کوتاهی نکنند. از نظر اخلاقی و عملی مشابهت و سنخیت با فاطمه(س) و سایر شفاعت کنندگان داشته باشند و گرنه به طور مطلق مشمول شفاعت نمی شوند بلکه هر جرم و تخلف دینی و تجاوز به حقوق دیگران کیفر مناسبی را به دنبال خواهد داشت و چنین افرادی به طور محدود و موقت کیفر می بینند و سپس مشمول شفاعت می شوند.»

 نظر دهید »

الگوی زنان بشریت

09 تیر 1394 توسط نظري

الگوی زنان بشریت
حضرت زهرا(س) الگوی کاملی از ولایت مداری یک زن در جامعه بود. ایشان نه تنها در زمان خود بلکه در تمامی اعصار با شهادت خود درس شهامت و ولایت مداری را همه ی به جهان هدیه داده است. کسانی که با ولایت در ستیزند در حقیقت با حضرت زهرا(س) و ائمه (ع) مخالف هستند. مقاومت حضرت زهرا (س) در آن زمان و شهادت ایشان برای این بود که نمی خواستند انحراف از رهبری را که دشمنان دنبال می کردند به اثبات برسانند ولی متأسفانه می گویند فاطمه (س) به خاطر عشق به علی(ع) ولایت مدار بود و این تحلیل نادرستی است چرا که توحید بدون ولایت قابل قبول نیست و قبول ولایت مداری در ردیف حضرت زهرا(س) مستلزم دفاع از حاکمیت امام زمان(ع) است و در زمان غیبت جانشینان برحق ایشان و با مخالفان ولایت و امامت باید به ستیز پرداخت. در سلسله الذهب امام رضا(ع) در این حدیث شرط توحید را امامت دانسته و در رأس امامت و ولایت امیرالمؤمنین(ع) است و توحید بدون ولایت مورد قبول نیست.

 نظر دهید »

ولایت امیرمؤمنان(ع) در خطبه ی فاطمه(س)

03 اسفند 1393 توسط نظري

ولایت امیرمؤمنان(ع) در خطبه ی فاطمه(س)

دختر گرامی پیامبر اسلام(ص) پس از رحلت رسول خدا و غصب فدک، در میان گروهی از زنان مدینه به مسجد رسول الله آمده و در آنجا خطبه ی پر محتوایی را ایراد کرد و مردم را متأثر ساخت و آن چنان عاطفه ی مردم را تحریک کرد که تاریخ نظیر آنرا ندیده است.

در این خطبه پس از حمد خدا و درود بر پیامبر آنگاه به اصل مطالب می پردازد. در چندین جا سخن از مولای متقیان به میان آورده و از شخصیت بی نظیر او تعریف و توصیف کرده است.

اینک فرازی چند از جملات آن حضرت را در این باره تقدیم خوانندگان عزیز می نمایم:

… و قال الذی نقمو من ابی الحسن؟ نقموا منه و الله نکیر سیفه، و قله مبالا ته بحتفه، و شدته وطأته، و نکال وقعته، و تنمره فی ذات الله و الله لو تکافوا عن زمام نبذه رسول الله الیه لا عتلقه و لسار بهم سیراً سبحاً، لا یکلم خشاشه، و لا یتعتع راکبه و لاوردهم منهلا منافیاً … .

چه باعث شد از امیرالمؤمنین(ع) اعراض کنند؟ اعراض نکردند مگر به خاطر شمشیر او که سران مشرکین را درو کرد و به اینکه او نسبت به مرگ بی اعتنا بود و در جنگ آن چنان پیش می رفت که دشمنان را می گرفت و می کشت و برای رضای خدا خشم می گرفت… سوگند به خدا اگر زمام خلافت را که رسول خدا در اختیار علی(ع) قرار داده بود، از کف او نمی ساختند وی مردم را بدون مشکل پیش می برد و قافله را سالم به مقصد می رسانید و هیچ درد و رنجی متوجه آنان نمی شد، ولی… .

حضرت فاطمه(س) در این فراز به طور صریح از ولایت به حق امیرالمؤمنین(ع) که از جانب خدا، پیامبر اسلام(ص) در اختیار وی قرار داده، سخن به میان آورده و مسیر صحیح خلافت علوی را ترسیم نموده و سپس به ستمهای وارده از سوی حکومت غاصبین پرداخته است…

 نظر دهید »

نقش حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت

03 اسفند 1393 توسط نظري

نقش حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت

فاطمه ی زهرا (س) کسی است که در مقابل تمام جریان ها که در جهت براندازی اصل اسلام که همانا پذیرش ولایت و تسلیم بودن در برابر خداوند است، ایستاد و خار چشم عوامل ولایت ستیز شده. حال این سؤال مطرح است که چرا خارج تا سرحد مرگ از حمایت کردن ولایت از حکومت برای این جریان از اهمیت اولیه برخوردار است؟ و چرا فاطمه زهرا (س) از ولایت دفاع کرد؟

در روایتی از امام باقر (ع) می فرمایند: « نبی الاسلام علی خمس: علی الصلاه والزکاه والصوم والحج والولایه ولم یناد شی کما نودی بالولایه». اسلام روی 5 پایه نهاده شده است: نماز،روزه، زکات، حج، و ولایت و به چیزی مانند ولایت فریاد زده نشده . امام (ع) در این روایت به پیکره اسلام اشاره می کند که در رأس آن ولایت قرار دارد پس هر کس ولایت را قبول کرد اسلام را به طور کامل پذیرفته است و طبق این است که دیگر اهرم ها را بر پا می کند به همین جهت امام باقر می فرمایند:« به روایت هر کس ولایت را نپذیرفته باشد ارکان اسلام هم از او قبول نمی شود».

بنا بر این در زندگی حضرت زهرا(س) مهمترین چیزی که دیده می شود، بحث  حمایت آن حضرت از جایگاه ولایت است.

دفاع فاطمه(س) از ولایت

1- طبرسی از امام صادق(ع) نقل می کند که فرمود:

«چون امیرمؤمنان را از منزل(برای بیعت) بیرون آوردند فاطمه پشت سر او بیرون آمد و همه ی زنان هاشمی نیز همراه او شدند فاطمه که به نزدیک قبر پیامبر(ص) رسید فرمود: پسر عمویم را رها کنید. سوگند به آن خدایی که محمدپدرم را به حق به پیامبری برانگیخت اگر دست از او برندارید مو پریشان می کنم و پیراهن پیامبر را برسرمی گذارم و در درگاه خدای سبحان دادخواهی می کنم ناقه ی صالح نزد خدا ارجمندتر از من نیست و بچه شتر نزد خدا گرامی تر از فرزند من نیست. سلمان می گوید: من نزدیک فاطمه بودم. سوگند به خدا !دیدم دیوارهای مسجد پیامبر از پایه کنده، شهر تا آنجا که کسی می خواست از زیر آن عبور کند می توانست به فاطمه نزدیک شدم و عرض کردم: ای سرور و بانوی من! خدای سبحان پدر تو را برانگیخت تا رحمت بر عالمیان باشد تو نقمت و عذاب مباش. فاطمه برگشت و دیوارها نیز در جای خود قرار گرفتند تا آنجا که از زیر آنها غبار برخاست و در بینی ما داخل شد».

2- سیدبن طاووس با سند خود آورده است که زیدبن اسلم گفت:

من از کسانی بودم که- چون علی(ع) ویارانش از بیعت سر باز زدند- همراه عمر هیزم به در خانه ی فاطمه بردیم عمر به فاطمه(س) گفت هر که در خانه هست بیرون کن، و گرنه خانه را با هر که در آن هست آتش می زنم.

در خانه، علی(ع)،حسن و حسین و گروهی از اصحاب پیامبر بودند.

فاطمه(س) فرمود:«آیا علی و فرزندانم را آتش می زنی؟!

عمر گفت: آری به خدا مگر آنکه بیرون بیایند و بیعت کنند و… .

 نظر دهید »

آیا ولایت مداری با ولایت پذیری یکی است؟

19 آذر 1393 توسط نظري

آیا ولایت مداری با ولایت پذیری یکی است؟
ولایت مداری به این معنی است که صدر تا ذیل عمل اجتماعی و سیاسی و فرهنگی با اشاره به نگاه رهبری انجام می شود اما ولایت پذیری به این معناست که فرد بر اسا عقل و تدبیر و فهم خود عمل می کند اما اگر در حین انجام کار احساس کند تعارضی با فرمان ولی پیش آمده خود را اصلاح می کند.
دو مفهوم ولایت پذیری و ولایت مداری بعضاً به صورت مشترک و برای انتقال یک مفهوم با یک رفتار استفاده می شوند. به ظاهر هر دو واژه کاربرد یکسان دارند و برای انتقال یک مفهوم که همان تبعیت از ولایت است استفاده می شود اما دقت در مفاهیم مذکور نشان می دهد آنان مترادف هم نیستند و هر کدام مؤید یک رفتار مشخص در مواجهه با توصیه ها یا فرامین ولایت اند. شخص ولایت مدار گوش به فرمان است و اشاره های ولی را دنبال می کند اما ولایت پذیر قدری با ولایت مدار متفاوت است. ولایت پذیر به کسی می گویند: که بر اساس فهم و عقل و تدبیر و فهم خود عمل کند اما اگر در حین کار ببیند تعارضی پیش آمده با فرمان ولی، خود را اصلاح می کند و بین نظر خود و نظر ولی، فرمان ولی را اولی بداند و تدبیر خود را به حاشیه براند.

 نظر دهید »

ولایت مداری نیازمند دو عامل مهم

19 آذر 1393 توسط نظري

ولایت مداری نیازمند دو عامل مهم:
باید توجه داشته باشیم که ولایت الهی و ولایت پیامبر اکرم(ص) و امیر المؤمنین و ائمه اطهار دارای مراتب مختلف است مهم کسانی که از این ولایت برخوردارند در یک درجه نیستند برای رسیدن به بالاترین مراتب این ولایت دو چیز نیاز است: 1. معرفت و شناخت 2. داشتن اراده ی قوی و التزام عملی
انسان بودن و درآمدن در زمره ی حزب الله و اهل ولایت نیازمند دو توفیق از ناحیه خداست. یکی توفیق در کسب معرفت و شناخت و دیگری توفیق عمل به معرفت کسب شده. یکی از امتحانهای دشوار الهی نیز در مقام عمل آنگاه ظاهر می شود که منافع و لذتهای زندگی دنیایی یک شخص با اعتقاداتش  هم خوانی وهمسویی نداشته باشند به عبارت دیگر چنانچه بخواهد بر طبق اعتقاداتش عمل کند مجبور باشد از بعضی لذتها و خوشی ها صرف نظر کند. در چنین جایی زمینه امتحان برای او فراهم می شود. آیا منفعت و لذت خویش را مقدم بدارد یا بدانچه ایمان آورده ملتزم  شود؟!آیا اگر چنین امتحانی برای ما پیش بیاید به پیمان و بیعتی که با اولیای خدا بسته ایم وفادار خواهیم ماند.

 نظر دهید »

ولایت مداری خصیصه مهم حزب الله در قرآن

12 آذر 1393 توسط نظري

 

ولایت مداری خصیصه مهم حزب الله در قرآن
قرآن کریم در دو آیه تعبیر حزب الله را به کار برده، یکی از آنها آیه ی شریفه 56 سوره مائده است.« الذین امنوا فأن حزب الله هم الغالبون» این آیه شریفه در مورد اتفاق معروف حضرت علی (ع) که در نماز در حال رکوع است، بنابراین خداوند متعال در این آیه ولایت و حزب الله را یکی قرار داده است.
دومین آیه ،آیه ی 22 سوره مجادله است:«لا تجد قوماً یؤمنون بالله و الیوم الاخر یوادون من حاد الله و رسوله و لو کانوا ابائهم و ابنائهم او اخوانهم او عشیرتهم اولئک کتب فی قلوبهم الایمان و ایدیهم بروح منه و یدخلهم جنات تجری من تحت الانهار خالدین فیها و فی الله عنهم و رضوا عنه اولئک حزب الله الا ان حزب الله هم المفلحون »در این آیه نیز اوصاف اهل بیت و حزب الله را ذکر نموده . از مطالعه و تطبیق این دو آیه (56 مائده و 22 مجادله)به خوبی بدست می آید که اهل بیت همه مصداق کامل و تام حزب الله هستند.
حزب الله کسانی هستند که خدا را به ولایت پذیرفته اند و او را ولی خویش قرار داده اند پس پذیرش ولایت الهی نیز هنگامی که برای ایشان پیامبری معرفی می گردد ولایت پیامبر را پذیرا می گردند آنان هم چنین پس از ولایت پیامبر ولایت جانشین آن حضرت یعنی ولایت ائمه را نیز می پذیرند در مقابل حزب الله حزب شیطان وجود دارد که ولایت هیچکدام را قبول ندارن و خود را تحت ولایت شیطان قرار داده اند و از او فرمان می برند.  

 1 نظر

ولایت مداری

12 آذر 1393 توسط نظري

ولایت مداری
مفهوم ولایت مداری این است که به همان دلیل که در تفکر اسلام ناب محمدی (ص) وجود (ولی الله) و(حجه الله) پذیرش ولایت ولی و حجت خدا توسط مردم و گردن نهادن به حاکمیت و ولایت اونیز ضرورت دارد. زیرا پذیرش ولایت اولیای خاص الهی(پیامبر و ائمه (ع) برابر است با پذیرش ولایت خدا، ایمان و گردن نهادن به معتقدات دینی و در نتیجه در آمدن در زمره ی مسلمانی و ورود در مسیر صراط مستقیم، هدایت و رستگاری، چرا که به تسریع قرآن در آیات فراوان و از میان آیات  و نیز روایت معتبر، انسان ها از دو حالت خارج نیستند یا مسلمان مؤمن و ولایت مدارند و قرین هدایت و رستگاری یا فاسق کافرند و تحت ولایت شیطان و طاغوت و دچار گمراهی و نگون بختی.

 نظر دهید »

انواع و مراتب ولایت

12 آذر 1393 توسط نظري

انواع و مراتب ولایت
ولایت در اسلام انواعی دارد، که عمده ترین و مهمترین آنها 4 مورد ذیل است:
الف) ولایت الله بر اساس تفکر ناب دینی بویژه اسلامی اولی در مسأله ولایت این است که ولایت اعم از تکوینی و تشریعی فقط برای خدا ی سبحان است و در میان انسانها هیچ کس حق ولایت و سرپرستی نسبت به دیگر افراد را ندارد، زیرا انسان باید از کسی اطاعت کند که فیض وجود و هستی خود را از او دریافت کرده باشد و چون افراد عادی نه به انسان هستی بخشیده و نه در بقاو دوام هستی او مؤثرند بنابراین رأی هیچ کس برای دیگری لازم الاتباع نیست.(ام اتخذوا من دونه اولیاء فالله هوالولی..).(شوری /9)
ب)ولایت رسول الله: گفته شده است که اصل اولی این است که فقط خداوند متعال ولی انسانها و مؤمنین است. لذا تبعیت از دستور غیر خداوند مشروط به اذن خداوند است. ولی می تواند حق را به کسی بدهد و هر کسی را که شایسته می داند در سمت ولایت و رهبری نصب کند. انبیاء و پیامبران الهی کسانی هستند که با تحدی و اعجاز رسالت آنها از طرف خداوند اثبات شده و بر پیروی و اطاعت از آنها فرمان داده شده است. چنانچه در  قرآن کریم آمده است: «و ما ارسلنا من رسول الا لیطاع  باذن الله»(نساء/64).
ج) ولایت امامان معصوم(ع): از آنجا که رهبری یک امر ضروری بر جوامع بشری است از این رو بعد از شهادت رسول خدا(ص) نیاز به آن است که این سرپرستی و رهبری الهی ادامه پیدا کند. دین نیازمند به یک قدرت اجرایی و یک سرپرست و ولایت اجتماعی در قرآن و احادیث پیامبر و اهل بیت (ع) این امر تصریح شده چنانچه می خوانیم: «یا ایها الذین امنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم»(نساء/59)  
هم چنین رسول خدا(ص) در غدیر خم از واژه، مولا و ولایت استفاده کردند و فرمودند:«من کنت مولاه و هذا علی مولاه».لذا امامت و ولایت  چنانکه بعضی معتقدند که امر بدون دینی نیست که اختیار ولی و امام هم با مردم باشد بلکه یک امر مسلم درون دینی است.
د) ولایت فقیه: به طور اجمالی می توان گفت به همان دلایل که امام بعد از پیامبر لازم و ضروری بوده در دوران غیبت امام معصوم نیز ولایت فقیه جامع الشرایط لازم و ضروری است . پس ولایت فقیه از ولایت امام ، ولایت امام از ولایت رسول، ولایت رسول از ولایت الهی سرچشمه می گیرد و در طول ولایت الهی است نه در عرض آن.

 نظر دهید »

ولایت در روایات

12 آذر 1393 توسط نظري

 

ولایت در روایات
امام باقر (ع) در حدیثی چنین نقل می کنند:«اسلام بر 5 پایه استوار است: بر نماز و زکات و روزه و حج و ولایت و آنچه به ولایت فرا خوانده شده به هیچ چیز دیگری فرا خوانده نشده است».
امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرمایند: «زمین هیچگاه از حجت خدا خالی نیست که برای خدا با برهان روشن قیام کند وی یا آشکار و شناخته است و یا بیمناک و پنهان، تا حجت خدا باطل نشود و نشانه هایش از میان نرود».
امام جعفر صادق (ع) می فرمایند:« زمین همیشه نباید جز آنکه برای خداوند در آن حجتی باید تا حلال و حرام را به مردم بفهماند و مردم را به راه خدا فرا خواند».
همچنین می فرمایند: اگر در زمین جز دو نفر باقی نمانند حتماً یکی حجت و امام خواهد بود.

 نظر دهید »

ولایت در قران

12 آذر 1393 توسط نظري

ولایت در قرآن بر چند قسم است:
1. ولایت خدا در قرآن
2. ولایت شیطان در قرآن
3.ولایت مؤمنان در قرآن
4. ولایت کافران در قرآن
ولایت خدا در قرآن: قرآن کریم از ولایت انحصاری خدا بر جهان و انسان سخن می گوید و می فرماید: « ولایت منحصراً از آن خداست؛ فالله هوالولی». و در بعضی آیات دیگر می فرمایند:« برای انسان ولی و یاوری جز خدا نخواهد بود؛ و ما لکم من دون الله من ولی و لا نصیر». «خداوند ولی مؤمنان و متقیان است؛(ولله ولی المؤمنین)». و«ولله ولی المتقین».
ولایت شیطان: خداوند در بعضی آیات قرآن کریم درباره ی ولایت شیطان و لزوم اجتناب از تولی شیطان و پذیرش ولایت او مطالبی را مطرح فرمودند،چنانچه می فرمایند:(فزیّن لهم الشیطان أعمالهم فهو ولیّهم الیوم و لهم عذاب ألیم) و یا می فرمایند:(انا جعلنا الشیطان أولیاءللذین لا یؤمنون) .
ولایت مؤمنان: قرآن از ولایت مؤمنان نسبت به یکدیگر خبر می دهد و می فرماید: «مؤمنان برادران یکدیگرند: إنما المؤمنون إخوه». و نسبت به هم ولایت دارند(المؤمنون و المؤمنات بعضهم اولیاء بعض یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر).
ولایت کافران: بسیاری از آیات قرآن ، از ولایت کافران و لزوم پرهیز از پذیرش ولایت آنان و هم چنین پیامد های آن خبر داده و فرموده است: (یا أیها الذین امنوا لا تتخذوا عدوی و عدوکم أولیاءتلقون إلیهم و قد کفرو بما جائکم من الحق) و هم چنین خداوند درباره ی ولایت ظالمان نسبت به هم می فرمایند:(و ان الظالمین بعضهم اولیاءبعض واللهولی المتقین) (جاثیه/19).

 نظر دهید »

معنا ومفهوم ولایت

12 آذر 1393 توسط نظري

معنا و مفهوم ولایت
کلمه ولایت در زبان عربی یک معنی اصلی دارد و معنای دیگری که از این اصل ریشه گرفته اند و شاخه های این معنی اند. معنی اصلی کلمه،« ولاد و ولاء»، یعنی در پی یکدیگر قرار گرفتن و پهلوی هم بودن دو چیز بطوریکه هیچ چیز این دو را از هم جدا نکند. 
ولایت به معنای اتصال و قرب است و این کلمه گاهی در امر معنوی به کار رفته می شود و گاهی در امور مادی و جسمانی به دو امری که پس از یکدیگر واقع می شوند می گویند بین آنها توالی است و دو حادثه که پشت سرهم اتفاق می افتد بینشان موالات است. یک سلسله حوادث که هر یک از دیگری رخ میدهد متوالی می گویند. پس توالی و موالات، عبارت  از ارتباط حوادث با یکدیگر و قرب هر حادثه با حادثه ی دیگر است.
وجود ارتباط بین امور متوالی ضروری است،  بگونه ای که اگر بین دو شی هیچ گونه ارتباطی وجود نداشته باشد و هم چون سنگی در کنار هم باشد، رابطه ی ولایی بین آن دو بی معناست. 
امام باقر (ع) می فرمایند: « به اندازه ای که برای ولایت در دین سفارش شده است برای هیچ چیز دیگری فریاد زده نشده است».
اگر بخواهیم ولایت را ساده معنی کنیم یعنی بفهمیم خداوند در تمامی عرصه ها از ما بیشتر می فهمد من و شما بعضی اوقات حرفهای دکترها و کارشناسان و… را قبول می کنیم اما حرف خدا را که خالق عالم است قبول نداریم جای تأسف است.
در دایره خانواده دو ولایت داریم، ولایت شوهر بر زن، ولایت پدر بر اهل خانه. ولایت همواره با 3 عامل قدرت، حکومت و بزرگی همراه است. خداوند ولی است و قدرت او از همه بیشتر است، حکومت خداوند فراتر از هر چیز بوده و عظمت و بزرگی او نیز بسیار زیاد است.قدرت، حکومت و بزرگی با لذات جاذبه ای نداشته و ممکن است دافعه نیز ایجاد کند اما اگر این 3 عامل با ویژگی هایی همراه شوند جاذبه ایجاد می کنند:
1. محبت ویژگی که قدرت را جذب می کند.
2. عدالت ویژگی که حکومت را جذب می کند.
3. سخاوت ویژگی که بزرگی را جذب می کند.

 نظر دهید »

کلیات

10 آذر 1393 توسط نظري

چ)سؤالات تحقیق:
سؤال اصلی: ولایت مداری حضرت زهرا(س) رابیان کنید؟
سؤالات فرعی:
1-ولایت و ولایتمداری چیست ؟
2- ولایت مداری حضرت زهرا (س)چگونه است ؟

ر)روش تحقیق:
از آن جهت که تحقیق حاضر به منظور کشف حقایق بیشتر در مورد ولایت مداری حضرت زهرا (س) صورت گرفته، این تحقیق به روش کتابخانه ای و با ابزار فیش تهیه و تنظیم گردیده است.
ه)واژگان کلیدی: ولایت، ولایت مداری ،حضرت زهرا (س) ، ولایت مداری حضرت زهرا (س)
کلمه ولایت در زبان عربی یک معنی اصلی دارد و معنای دیگری که از این اصل ریشه گرفته اند و شاخه های این معنی اند. معنی اصلی کلمه،« ولاد و ولاء»، یعنی در پی یکدیگر قرار گرفتن و پهلوی هم بودن دو چیز بطوریکه هیچ چیز این دو را از هم جدا نکند. 
مفهوم ولایت مداری این است که به همان دلیل که در تفکر اسلام ناب محمدی (ص) وجود (ولی الله) و(حجه الله) پذیرش ولایت ولی و حجت خدا توسط مردم و گردن نهادن به حاکمیت و ولایت اونیز ضرورت دارد. زیرا پذیرش ولایت اولیای خاص الهی ،پیامبر و ائمه (ع) برابر است با پذیرش ولایت خدا، ایمان و گردن نهادن به معتقدات دینی و در نتیجه در آمدن در زمره ی مسلمانی و ورود در مسیر صراط مستقیم، هدایت و رستگاری، چرا که به تسریع قرآن در آیات فراوان و از میان آیات  و نیز روایت معتبر، انسان ها از دو حالت خارج نیستند یا مسلمان مؤمن و ولایت مدارند و قرین هدایت و رستگاری یا فاسق کافرند و تحت ولایت شیطان و طاغوت و دچار گمراهی و نگون بختی.
ی)مشکلات و موانع:
در تهیه ی این تحقیق با مشکلات عدیده ای روبه رو بودم که از آن جمله می توان دوری راه و عدم دسترسی به منابع متنوع و جدید را نام برد. همچنین نبود کتب با موضوع واحد ولایت مداری و پیدا نکردن معنای عقلی و عملی این موضوع.



 نظر دهید »

کلیات

10 آذر 1393 توسط نظري

ج)پیشینه تحقیق و تاریخچه:
همانگونه که مستحضرید در شرح حال حضرت فاطمه(س) و فضایل و مناقب آن حضرت و تعریف ولایت و ولایت مداری مؤلفان و نویسندگان کتابها نگاشته اندکه از جمله می توان از کتاب تحلیل سیره ی حضرت زهرا (س)، اثر علی اکبر بابا زاده و هم چنین در پرتو ولایت، اثر محمد تقی مصباح یزدی و دیگر کتب برجسته نیز یاد کرد.
ولایت پذیری در تمام زمانها و در طول تاریخ:
مسئله ولایت پذیری در تاریخ قبل از امام علی(ع)وجود داشته، حضرت خدیجه (س) نسبت به پیامبر(ص)،آسیه نسبت به حضرت موسی(ع)،حضرت مریم نسبت به حضرت عیسی(ع)، حضرت زهرا نسبت به مولی علی(ع)وقتی در بستر افتاده بود و زنان انصار و مهاجر نزد او آمدند فرمود: « چرا از علی بریدید». وقتی گریه می کند علتش از ظلمهایی که به مولی شده ذکر می کند. خلیفه الله را شخص در نظر بگیریم . خدای نا کرده به شرک کشیده می شویم در این حال خیلی به شرک نزدیک هستیم و اگر عاقلتر باشیم حتی در مقولات جزئی هم خلیفه الله را شی حساب می کنیم، نه یک شخص. می گوئیم الله از پنجره ای به نام خلیفه الله چنین می کند و چنان می کند. یعنی خدا را فاعل می دانیم و ولایت پذیری یک اصل ومبناست واینکه می خوانیم تمام اعمال خیر از نمازو روزه و حج وجهاد از فروع ولایت است.
د)اهداف تحقیق:
هدف اصلی: شناخت ولایت مداری حضرت زهرا(س)
اهداف فرعی:
شناختولایت و ولایتمداری
شناخت ولایت مداری حضرت زهرا (س)

 

ادامه مطلب………………

 نظر دهید »

کلیات

10 آذر 1393 توسط نظري

الف) تعریف و تبیین موضوع:
منظور از ولایت، پذیرش واقعیت و حقیقت این که حاکمیت مطلق از آن خداست و به طریق اولی ولایت خدا در رأس همه ی ولایتها قرار گرفته است و ما انسانها به علت بعد جسمانی و نیاز روحی به مسئله ی ولایت در زمین احتیاج به ولایت فردی داریم که می تواند نیاز های ما را تا حدودی برطرف کند. ما انسانها موظفیم نمونه ی بارز ولایت در روی زمین را مورد حمایت قرار دهیم، دفاع از ولایت و حمایت از ولایت باید در سرلوحه ی زندگی ما قرار گیرد.
ب)اهمیت و ضرورت موضوع:
امروزه یکی از مهمترین مسائلی که دارای اهمیت است مسئله ی ولایت و از آن مهمتر ولایت مداری است.
ولایت امروزه در عنوان ولایت ولی فقیه هست که ناشی از ولایت خداوند متعال و در وحله ی بعد ولایت پیامبر و ائمه می باشد.
از مهمترین مسائل ولایت مداری ما انسانها هست. که نمونه ی بارز و الگوی نمونه در این زمینه ولایت مداری حضرت زهرا (س) است که اگر قرار باشد الگوی خوبی را معرفی کنیم مصداق بارز ولایت مداری حضرت زهرا(س) است. نقش اساسی ولایت مداری تا آن جاست که عبادت بی ولایت مثل نماز بی وضو است.
لازمه ی پرداختن به این موضوع تا آنجاست که نقش آن را در افراد خصوصاً جوانان پررنگ کنید و…

 

 

ادامه مطلب……………..

 نظر دهید »

ولایت و ولایت مداری حضرت زهرا(سلام الله علیها)

10 آذر 1393 توسط نظري

مقدمه
ولایت و ولایت مداری از اصول اولیه شیعیان است، به عبارتی این است که نسبت به امامان خویش شناخت داشته باشند و بعد از شناخت با دل و جان ولایت آنها را بپذیرند و سرا پا تسلیم فرامین آن بزرگواران باشند و آن چنان به ولایت اهل بیت دل بسته باشند که شادی و حزن خود را خوشی و ناخوشی و تمام لذایذ و شدائد زندگی را با ولایت و محبت ائمه اطهار پیوند زنند.
امام صادق (ع) فرمودند: «شیعه ما نیست کسی که به زبان بگوید شیعه هستم ولی در عمل با ما مخالفت کند. و آثار ما را زیر پا بگذارد و لکن شیعه کسی است که با زبان دل با ما موافق باشد».
وقایعی که در امت اسلامی بعد از وفات پیامبر گرامی رخ داد جنبه ی یک حادثه ی آنی در طی مدت حداکثر 3 ماه را ندارد بلکه جریانهایی منظم شده در جهت بر اندازی اصل اسلام که پذیرش ولایت و تسلیم بودن در برابر امر خداست می باشد. در هر جریانی عوامل بوجود آورنده و زمینه های آماده ای برای شکل گیری اهداف جریان وجود دارد که آثاری نیز بر آن مترتب می شود و برای پی بردن به تمام زوایای این جریان باید از اهداف آن شروع کرد.
بعد از واقعه غدیر خم و معرفی علی (ع) به عنوان امیرالمؤمنین و جانشین پیامبر جریانی در جهت کنار زدن و حذف امر پیامبر در مورد سرپرستی امت بعد از خود که در سقیفه نمود پیدا کرد شکل گرفت مسئولیت اولیه این جریان انفصال امت از ولایت است که با شعار ما حاکم دیکته شده نمی خواهیم محقق شد. آن کسی که در مقابل این جریان ایستاد و خار چشم عوامل ولایت شهید شد، حضرت زهرا (س) است.
حضرت زهرا (س) بانویی است که تاریخ خلقت جهان هنوز چنین شخصیتی را به خود ندیده است . او کسی است که واسطه خلقت عالم و آدم و تمامی موجودات است. این معنی در حدیث قدسی که توسط جابر بن عبدالله انصاری نقل شده بدست می آید که رسول خدا از قول خدای متعال می فرمایند: « یا احمد- لو لاک لمّا خلقت الافلاک و لولا علی لمّا خلقتک و لو لا فاطمه لمّا خلقتکما » در این حدیث پیامبر واسطه خلقت جهان و امیر المؤمنین (ع) واسطه خلقت پیامبر و اما فاطمه زهرا (س) واسطه خلقت پیامبر و امیر المؤمنین است. بنابراین بر ما واجب است که اصول حاکم بر زندگی ائمه، بویژه حضرت زهرا (س) را بدانیم و آنها را در زندگی روزمره خود پیاده کنیم. همچنین حضرت زهرا(س) الگوی ولایت مداری را به عنوان اولین زن به ما می آموزد زیرا ایشان با اینکه تنها بودند اما برای حفظ ولایت و امامت تا پای جان ایستادند و نهایتاً جان خود را نیز در این راه فدا کردند.

 نظر دهید »

رهبرم

10 آذر 1393 توسط نظري

جانم فدای رهبر

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

یا زهرا (سلام الله علیها)

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • ولایت و ولایتمداری
  • انحرافات زمان حضرت زهرا (سلام الله علیها) ومبارزات حضرت با ان انحرافات
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس